HomeProjecten Renovatie kantoor Waterschap Limburg

Renovatie kantoor Waterschap Limburg

Roermond

Het Waterschap Roer en Overmaas en Waterschap Peel en Maasvallei zijn per 1 januari 2017 gefuseerd tot Waterschap Limburg. Deze nieuwe organisatie is na de fusie ingetrokken in een bestaand pand in Roermond. Dit heeft aanleiding gegeven om het pand te renoveren en weer een fijne frisse werkplek te creëren voor de medewerkers van Waterschap Limburg.  

De filosofie achter de renovatie

Het huidige gebouw bestaat uit een laagbouw en een hoogbouw. Vóór de renovatie was het gebouw erg gesloten door een traditionele cellenstructuur; dichte gangen, gesloten kamertjes en trappen domineerden het beeld.  Ook straalde het pand weinig karakter uit door het sombere en gedateerde interieur. 

 

Bouwbedrijven Jongen heeft de opdracht gekregen om het kantoor zodanig in te richten dat flexibel werken en integraal samenwerken gestimuleerd zou worden. Dit betekende concreet het creëren van:

  • Een open en leesbare structuur
  • Een transparante uitstraling

Werkzaamheden

Bij de herontwikkeling van het kantoor is een groot deel van het inbouwpakket vervangen. Denk hierbij onder andere aan vloerafwerking, binnenwanden, akoestische voorzieningen en vaste inrichting. Ook zijn er delen hergebruikt of niet gerenoveerd (plafonds, deuren, gangzones, trappenhuizen).

Daarnaast zijn diverse installaties (ketels, luchtbehandelingskasten) van het gebouw vervangen en opgewaardeerd naar de huidige energiemaatstaven. De bestaande liftinstallatie is gereviseerd en tevens zijn de drie kooi-interieurs vervangen.

De buitenschil is geheel gehandhaafd. Gelijktijdig met de uitvoering van de renovatiewerkzaamheden door Bouwbedrijven Jongen zijn de kozijnen in de laagbouw vervangen door een externe partij.

                        

Op 23 januari 2017 zijn de werkzaamheden van start gegaan en op 1 augustus 2017 vond de oplevering plaats.

Bewuste bouwers ziet dit project als een voorbeeldproject

De renovatie van het kantoor Waterschap Limburg - welke is aangemeld bij Bewuste Bouwers - heeft tijdens de audit een score van maar liefs een 8.7 behaald! Uitvoerder Frank Jansen heeft samen met zijn team een pluim verdiend met deze prestatie. Het team heeft namelijk bewezen dat het zijn zaken keurig op orde had tijdens de uitvoering en proactief gehandeld heeft om zowel de medewerkers van het kantoor als de omwonenden te betrekken bij de bouwontwikkelingen. Men heeft deze prettige en open manier van communiceren erg gewaardeerd. Daarmee heeft Bewuste Bouwers aangegeven dat dit een voorbeeldproject is!

Geen bedrijfskantine maar een ‘werkcafé’

Op de eerste verdieping van de laagbouw bevindt zich het bedrijfsrestaurant dat getransformeerd is naar een werkcafé. Deze ruimte is de gehele dag geopend voor informele overleggen, ontmoetingen,  individueel werken en een het drinken van een lekkere kop koffie. Er zijn diverse akoestische voorzieningen aangebracht voor een prettige werkomgeving te creëren. Het restaurant is niet langer een bedrijfskantine, maar heeft de functie gekregen van een werkcafé. Het terras is voorzien van picknicktafels en in de buitenwand is een raam gerealiseerd voor een natuurlijke lichtinval naar het werkcafé.

Duurzame klimaatinstallaties

De bestaande koelplafonds in de laag- en hoogbouw zijn gehandhaafd. In de laagbouw zijn de convectoren vervangen door laagtemperatuur-radiatoren. Hiermee wordt voorzien in een duurzame opwekking van warmte en koude met lucht-water warmtepompen.

Contactpersoon

Frank Jansen Uitvoerder Neem contact op

Feiten & cijfers

  • Opdrachtgever
    Waterschap Roer en Overmaas
  • Startdatum
    23 januari 2017
  • Oplevering
    1 augustus 2017
  • Projectcategorieën
    Onderhoud en renovatie
+