HomeNieuws ATRIUM FELLENOORD

ATRIUM FELLENOORD

Actueel

Nieuwsgierig en wil je de vorderingen van het atrium met eigen ogen aanschouwen?

Kom op donderdag 29 augustus naar ‘Gluren bij de Buren’. Je bent van harte welkom van 16.00 – 17.00 uur. 

 

Atrium 0.jpg

Atrium

De metamorfose van de Fellenoord 15 is al goed zichtbaar aan de buitenzijde en ook aan de binnenzijde maken we mooie vorderingen. Te midden van de bestaande bouwdelen wordt er een groot atrium gecreëerd. Dit atrium wordt het centrale hart van het nieuwe kantoor.

 

 

 

 

 

 

 

Atrium 1.jpg

Om dit atrium te creëren is zorgvuldige engineering nodig geweest. De betrokken partijen, Bouwbedrijven Jongen, Brakel Atmos, Blitta, Metadecor, De Bosman Bedrijven, Pieters Bouwtechniek, Tullemans en Deerns, hebben alles tot in detail besproken.

Van constructiesterkte tot aan doorbuigingen en de invloed van de kap op het binnenklimaat, alles is uitgedacht.

 

In april zijn de werkzaamheden van de nieuwe staalconstructies voor de vloer gestart. 131 kanaalplaatvloeren zijn op de staalconstructie geplaatst. De kanaalplaten zijn voorzien van wapening en 95 kuub beton.

Om zo een grote hoeveelheid beton te storten, is er een team van 10 man benodigd.

 

Vervolgens is in juni de staalconstructie van de atriumkap boven de nieuwe vloer gemonteerd. Gedurende een week lang heeft de firma Tullemans met een kraan alle stalen kolommen en liggers op de juiste plek gezet. Met een hoogte van ruim 8 meter voelt het atrium groots aan.

 

Atrium 8.jpg

Direct na het plaatsen van de stalen kolommen is Brakel Atmos gestart aan het glazen dak dat maar liefst 1.140 m2groot is. 108 glazen panelen à 300 kilo per stuk zijn in een snel tempo vakkundig aangebracht. 

Atrium 9.jpg

Door het gebruik van de glazen panelen is de natuurlijke lichtinval bijzonder. Na plaatsing van het glazen dak is de afwerking van de binnenzijde gestart. 

Atrium 10 vloerverwarming.JPG

Zo zijn de slangen van de vloerverwarming reeds aangebracht.

De natuurstenen vloer zal binnenkort worden geleverd en geplaatst..

 

Samenwerking en een nauwkeurige planning zijn de belangrijkste kwaliteiten tijdens dit soort processen. Alle betrokken partijen zijn erg trots op het resultaat, dat alleen nog maar mooier wordt de komende periode!

 

 

Nieuwsgierig geworden en wil je het atrium bewonderen?

Kom op donderdag 29 augustus naar ‘Gluren bij de Buren’. Je bent van harte welkom van 16.00 – 17.00 uur.

 

Graag aanmelden via jvangrotel@bouwbedrijvenjongen.nl.

 

Foto’s: Hans Wilschut

 

Nieuws

Meer nieuws

Het klimaatakkoord gepresenteerd in Fellenoord 15

Actueel

Woensdag 30 oktober bezochten ruim 80 leden van de Brabantse Vastgoed Sociëteit de bouwplaats van de Fellenoord 15 in...

+