icon-arrow-right
HomeNieuws Gebiedsontwikkeling Oppe Brik in beeld

Gebiedsontwikkeling Oppe Brik in beeld

Actueel

Benieuwd naar de voortgang van de gebiedsontwikkeling Oppe Brik in de gemeente Beesel? Bekijk dan onderstaande fotoreportage! 

De gebiedsontwikkeling Oppe Brik

Gemeente Beesel heeft de ambitie om een voorbeeldgemeente te zijn op het gebied van duurzaam en toekomstbestendig wonen en bouwen, en inspelen op veranderende woonwensen, een veranderende bevolkingssamenstelling en een toenemende behoefte aan duurzaamheid.

Daarom laat de gemeente een nieuwe energie neutrale wijk op het voormalige Wienerberger en Wavin terrein ontwikkelen. Er komen koopwoningen en huurwoningen, woningen met tuin en appartementen. Alle woningen en appartementen zijn levensloopbestendig. Daarnaast zijn er woon- werk kavels gepland: voor woningen waaraan een bedrijfsruimte is gekoppeld.

Een deel van de fabriekspanden op het terrein is bewaard als industrieel erfgoed en krijgt een nieuwe functie. Partners in de ontwikkeling van het gebied zijn de Limburgse Herstructurerings-maatschappij voor Bedrijventerreinen LHB en woningcorporatie WoonGoed 2-Duizend.

 

Het industrieel erfgoed van de voormalige greswarenfabriek is geschikt voor functies als onderwijs, als bedrijfsverzamelgebouw, als horeca met kookstudio en daarmee als trefpunt in en voor de wijk. In het midden van Oppe Brik komt een park als ontmoetingsruimte voor bewoners.

Rol van Jongen

Bouwbedrijven Jongen heeft de opdracht gekregen om 40 koopwoningen te realiseren, waarvan 6 starterswoningen, 8 tweekappers, 20 vrijstaande woningen (waarvan 5 mogelijk vrijstaand-geschakeld) en 6 levensloopbestendige woningen. Daarnaast realiseren wij ook in opdracht van WoonGoed 2-Duizend drie appartementencomplexen met elk 28 appartementen. Eén appartementencomplex is inmiddels gerealiseerd. Momenteel is men gestart met de realisatie van het tweede complex. De appartementen worden volgens het Nul-op-de-Meter principe gebouwd, wat betekent dat het netto energiegebruik tot nul gereduceerd wordt. Dit gebeurt door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers.

Meer weten over dit project?

Ga dan naar de website www.oppebrik.nl.

+