HomeProjecten Park Zuytwillemsvaert

Park Zuytwillemsvaert

Weert

Aan de voormalige Industriekade in Weert realiseert Bouwbedrijven Jongen ‘Park Zuytwillemsvaert’. Het nieuwe woongebied ligt direct aan de Wertha Boulevard op de plek waar vroeger de gebouwen van de voormalige Wertha brouwerij stonden. Het woongebied - dat direct aan de Zuid Willemsvaart ligt en op een steenworp afstand van het centrum van de stad - wordt in een groene waterrijke omgeving gerealiseerd. Het plan omvat ruim 200 appartementen, woningen met een patiotuin, stadswoningen en watervilla’s. In de 1e fase worden 6 half-vrijstaande koopwoningen met patiotuin en 12 koopappartementen gerealiseerd. Daarnaast worden 3 complexen met huurappartementen voor onder andere Wonen Limburg gebouwd.

 Deze voormalige Industriekade krijgt door deze herinrichting een unieke uitstraling. Op het braakliggende terrein wordt in 3 fasen een mix van woningtypen gerealiseerd, te weten sociale huurappartementen, vrije sector huur- en koopappartementen, grondgebonden koopwoningen en 329 parkeerplaatsen. Bij deze ontwikkeling is er rekening gehouden met duurzaamheid en de aanleg van veel groenvoorzieningen. Tussen de gebouwen worden dan ook kleine parkjes aangelegd en verhoogde eilanden met planten en struiken. Architectenburo5 legt een duidelijke link met het industriële verleden. Deze is terug te vinden in het ontwerp.

 

Feiten & cijfers

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Viering hoogste punt nieuwbouwproject Park Zuytwillemsvaert

Actueel

Afgelopen woensdag 3 oktober vierde Bouwbedrijven Jongen het hoogste punt van het grandioze bouwproject Park Zuytwillemsvaert...

Officiële handeling Park Zuytwillemsvaert, Wertha Weert

Actueel

Aan de voormalige Industriekade is Bouwbedrijven Jongen in december jl. gestart met de realisatie van ‘Park...

Park Zuytwillemsvaert

Actueel

Wonen aan de boulevard in Weert. Maandag 20 mei 15.00 uur wordt de officiële handeling door wethouder Wendy van Eijk...

+